header

En konkurransedag starter alltid med frokost. Dette er siste mulighet til å fylle opp karbo og væskelageret. Du bør spise 2-3 timer før start. Hva du velger til frokost er smak og behag men det bør inneholde karbohydrater og proteiner, og et moderat innhold av fett og fiber. Generelt er det slik at mat som inneholder mye fett, protein og fiber tar lengre tid å fordøye, og kan føles ”tung” i magen.

En god frokost er:
• Kornblanding med lettmelk og frukt
• Havregrøt med lettmelk og fruktjuice
• Grove brødskiver med proteinrikt pålegg (ost, skinke, egg, kalkunpålegg og lignende)

Husk å drikke. Minimum 0,5 liter vann bør du få i deg fra du står opp til du starter. Det er aldri en god ide å prøve ut nye ting på konkurranse dagen, så også med frokost. Drikker du aldri kaffe til frokost, så gjør for all del ikke det i dag selv om du så gjerne vil være våken på start. Kaffe har en tendens til å få fart på magen om man ikke er vant med det, og det er ikke sikkert dette passer så godt i dag.
Orker du ikke å spise så mye vil du ha mye igjen for et generelt godt kosthold og å ha fulgt kostrådene de siste dagene inn mot løpet. Da har du et så bra grunnlag at det er ingen fare selv om du gjerne ville ha spist mer.

Ved behov kan man spise noe lett rett før start, Fruktsmoothie eller drikkeyoghurt, Frukt, sportsbarer, juice eller noen brødskiver med pålegg.

Ikke gjør generaltabben og kjøpe gode produkter på kaia som du putter på lommen hvis du ikke har forsøkt de før. Det hjelper ikke om naboen syns de er knall bra og smaker godt, det er ikke sikkert magen din syns det samme.

Under konkurransen skal du gjøre det du har trent på i hele vår:
• Starte med å spise og drikke med en gang og innen en halvtime. Det er denne energien du får i deg nå, du skal forbrenne på veien oppover.
• Spis og drikk små porsjoner og ofte (drikk hvert 15-20 minutt/spis hver 1/2time)
• Spis og drikk ”kjent mat”, unngå produkter du tidligere har fått trøbbel av.
• Følg planen du har lagt, men om det blir en forskyvning her og der er det ingen krise.
• Husk at kostrådene er veiledning. Det kan være vanskelig å få i seg alt, gjør så godt du kan.
• Ha alltid en ”krisepakke” på lomma du kan ta frem i nøden. En ekstra gel eller to tar lite plass og kan berge deg frem til neste matstasjon.
• Er det helt slutt på kreftene og du enda ikke er i mål, stopp opp, ta en liten pause og drikk en halvliter cola. Kanskje kommer du deg til hektene igjen

Team Spinn Sandefjord

team spinn 2016

Tren med oss

Foto: Kurt Andre Høyessen

I Sandefjord inviteres alle til å være med på Team Spinn Sandefjord sine treninger. Ta kontakt via spinnsandefjord@spinn.no for mer informasjon

buss